Am ajuns la final cu proiectul Grow for Nature, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, program derulat de Lidl România, prin Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat local de Fundația Comunitară Brașov. Astăzi avem acțiunile de plantare la cele două grădinițe din Brașov, dar profităm de ocazie pentru a trece în revistă activitățile pe care le-am desfășurat de la ultimul update pe proiect.
Miercuri, 10 februarie, am povestit online despre ce înseamnă management de proiect, care ar fi componentele unui proiect de succes și cum ar trebui să ne organizăm pentru cele două acțiuni de plantare, de amenajare spații verzi în cele două grădinițe din Brașov.
Cu mare bucurie ne-am și văzut prima dată, pe 13 februarie, într-un ger de pomină, la minus 14 grade, în Eco City Challenge, activitate organizată de Asociația Cultour, unde am descoperit secretele orașului, împreună cu beneficiarii noștri. Proiectul nostru avea în plan doar activități outdoor, însă diversele stări de urgență și alertă ne-au pus bețe în roate. Respectând normele de distanțare în vigoare, am reușit să ducem la bun sfârșit activitate, cu mult fun și voie bună.
Pe 18 februarie am primit musafiri în Zoom-ul nostru, Anca de la Fundația Comunitară Brașov, Alexandra și Corina de la Copiii de Cristal , Laura și Catalin de la Asociația Carpaterra- Clubul Junior Ranger Mercheasa au povestit tinerilor noștri despre organizațiile lor și cum se poate implica un licean în proiecte de voluntariat. Că de obicei, bătaie mare în Kahoot.
Tot în online ne-am văzut de două ori, pe 22 februarie și pe 1 martie, pentru a ne organiza pentru acțiunile de plantare. Cum organizăm echipele, cum stabilim parteneriatele cu grădinițele, plante, unelte, toate cele necesare au fost puse la punct pentru acțiunea de astăzi.
După atât de mult online, am recuperat cu trei activități outdoor. Follow-up la atelierul de Orientare Turistică am avut două activități, drumeții pe poteci, prima pe Forestier-Drumul Vechi, mai ușoară, iar a doua pe potecile de pe Tâmpa, cu un pic mai multă diferență de nivel. Am experimentat și practic ce ne-a învățat Andrei de la CovAlpin, celălalt partner din proiect.
Pentru că pe munte (dar și oriunde altundeva) se pot întâmpla și incidente nedorite, tot cu ajutorul CovAlpin, am învățat și ce e de făcut în aceste situații, în atelierul de Prim Ajutor, pe care l-am desfășurat miercuri, 3 martie.
Revenim cu impresii de la acțiunea de astăzi, urmând a încheia proiectul nostru miercuri, în cadrul unei mini-festivități.
Grow for Nature – proiect finanţat prin ,,Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Brașov.