Al treilea ambasador care susține proiectul nostru: Play.Grow.Know la Brașov Heroes 2021 este Adina Săniuță, căreia i-a venit rândul să răspundă la întrebările noastre. Este unul dintre cei cinci oameni minunati care au fost alături de cauza noastră și pentru care încă puteți dona, astfel încât să ne atingem obiectivul de 16000 de RON, bani necesari pentru locul de joacă de la Grădinița Crizbav.

1. Spune-ne putin despre tine. Cine este Adina Saniuta?

Nu îmi place să vorbesc eu despre mine, prefer să o facă cei care mă cunosc 🙂

2. Ce te-a determinat sa accepti sa fii ambasadorul proiectului nostru?

Cred în dezvoltarea creativității prin joacă. Sunt multe lipsuri în sistemul educațional din România, dar cel mai mare din punctul meu de vedere este îngrădirea gândirii creative. Lucrez cu studenți și e nevoie de timp până reușesc să scape de barierele puse în anii de școală preuniversitari, atunci când din păcate nu sunt învățați să învețe, să gândească, ci sunt obligați să memoreze și să reproducă.

Cred că România se va dezvolta cu adevărat atunci când nu vom mai înghiți informații fără să le trecem prin filtrul gândirii, când vom reuși să creăm o cultură a inovării, și asta se face mai ușor dacă de mic nu pui limite creativității.

3. De ce ai considerat importanta interventia pe care dorim sa o facem in educatia beneficiarilor nostril, prescolarii din Crizbav?

Multe proiecte sunt implementate încă în mediul urban și copiilor care sunt crescuți în mediul rural (acolo unde încă mai există familii tinere) le este de multe ori îngrădită șansa de a avea acces la același tip de educație, de facilități de dezvoltare. Egalitatea de șanse trebuie acordată timpuriu și copiilor le trebuie garantat accesul la dezvoltare, indiferent de mediul din care provin.

4. Povesteste-ne o amintire legata de un loc de joaca. Cum a fost „pe vremea ta”?

Locul de joacă de pe vremea mea este încă acolo, acum cu mai mult plastic și mai colorat J. Amintiri am multe despre joacă și mai puțin despre acel loc sau un loc anume. Pentru mine joaca a fost tot timpul un spațiu de experimentare, fie că inventam cu copiii din fața blocului tot felul de jocuri, fie că experimentam rețete noi pentru animalele din curtea bunicilor sau mai tăiam câte o perdea pentru că aveam nevoie de material pentru noua rochie a vreunei păpuși.

5. Iti era cunoscut evenimentul Brasov Heroes anterior editiei de anul acesta? Ce zici de implicarea comunitatii brasovene in sustinerea proiectelor inscrise?

Da, am auzit de Brașov Heroes și mă bucur că implicarea în viața comunității nu mai e un fenomen izolat. Pentru că am tot vorbit despre copii, acesta este un exemplu bun pentru ei, voluntariatul, din punctul meu de vedere, trebuie învățat de mic. Îți dezvoltă abilități care în viața de adult sunt folositoare.

6. Ai un indemn pentru alergatorii/donatorii din acest an?

Play.Grow.Know!