Astazi o vom cunoaste pe Ioana. Veti descoperi in randurile de mai jos ce om fain este, noi vrem doar sa ii multumim tare mult ca a ales sa creada in proiectul nostru si sa il sustina. Alaturi de oameni ca Ioana si ca voi toti putem schimba viata copiiilor de la sate, punand bazele unei educatii moderne, bazate pe nevoile fiecarui copil in parte.

1. Spune-ne putin despre tine. Cine este Ioana Oniga?

Servus! Sunt Ioana și sunt antreprenor și farmacist. Am închis halatul de farmacist în dulap în urmă cu 5 ani, pe vremea când am deschis primul scenariu de escape room în Brașov. Am renunțat la profesia pentru care m-am pregătit 5 ani de zile, pentru că am simțit că vreau altceva pentru mine și pentru că am vrut să clădesc ceva de la zero. A fost și este în continuare o călătorie interesantă cu foarte multe provocări. Dar îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții pentru a le depăși.

Sunt mămică de codiță zăpăcită. Am o cățelușă pe nume Alma, care abia a împlinit 3 ani și îmi face viața frumoasă zi de zi. E jucăușă și extrem de sociabilă, iar dacă nu ești pe fază îți fură mâncarea din mână.

În ultimii 4 ani am descoperit zumba de care m-am îndrăgostit iremediabil și care are puterea să facă să dispară orice durere de cap, orice neliniște și orice supărare. De asemenea, in urmă cu vreo 5 ani am participat la primele mele cross-uri montane (10 km), pentru că am vrut să îmi demonstrez că pot. Și am putut. A cam fost singurul meu contact cu alergarea.

Îmi place să gătesc și îmi place să mănânc tot felul de bunătăți. Din păcate. Acesta este motivul pentru care caut experiențe culinare peste tot.

2. Ce te-a determinat sa accepti sa fii ambasadorul proiectului nostru?

Am acceptat calitatea de ambasador al proiectului asociației Grow and Know pentru că mă bucură mult inițiativa voastră și am o maximă apreciere pentru voi, cei care vă implicați în mod activ în dezvoltarea și creșterea comunității. Thumbs up și felicitări pentru munca depusă până acum.

3. De ce ai considerat importanta interventia pe care dorim sa o facem in educatia beneficiarilor nostri, prescolarii din Crizbav?

Mi se pare important ca un prim contact cu învățătura să fie unul care să îi îndemne pe cei mici să se întoarcă cu plăcere la grădi, să știe că acolo pot să descopere lucruri interesante despre tot ce îi înconjoară, acolo pot să socializeze cu alți prichindei și să își facă prieteni, acolo pot pune întrebări despre curiozitățile lor și li se răspunde cu profesionalism și dedicare.

4. Ce-ti mai amintesti de cand ai fost la gradinita, cum a fost pentru tine?

No, ioi! Asta e o întrebare dificilă, mai ales pentru că prima chestie care îmi vine în minte este momentul de somn obligat, forțat, de la grădinița de 8 ore. Îmi aduc aminte de pătuțurile acelea care se lăsau în jos și de momentul în care era musai să dormim și primeam bețe peste picioare dacă făceam gălăgie.

Îmi mai aduc aminte și de serbările pe care le făceam, care mai de care mai costumați în zâna florilor, cowboy, prințese și regi. Ce îmi plăcea cel mai mult, erau zilele când puteam să alergăm afară, în curtea grădiniței și să ne jucăm.

5. Iti era cunoscut evenimentul Brasov Heroes anterior editiei de anul acesta? Ce zici de implicarea comunitatii in sustinerea proiectelor inscrise?

Da, cunosc evenimentul Brașov Heroes de câțiva ani deja, însă nu am participat ca alergător niciodată. Anul acesta în schimb, mi-am propus să alerg 5 km. Mi se pare foarte fain că există o susținere a comunității pentru proiecte caritabile și faptul că oamenii, indiferent de câte probleme au, totuși nu uita de cei din jurul lor care au nevoie de sprijin și dau mai departe din puținul lor. Avem o comunitate extraordinară la Brașov.

6. Ai un indemn pentru alergatorii/donatorii din acest an?

Înainte de toate le mulțumesc atât celor care au donat pentru proiectul Grow and Know cât și celor care vor alerga alături de mine pe 13 septembrie. Ne-am strâns o gașcă faină. Așa cum v-am mai zis, sunteți
minunați!

Nu e chiar un îndemn, e mai degrabă o constatare și anume: “It takes a village to raise a child!”. Puțin de la mine, cu puțin de la tine, cu puțin de la vecinul de la doi, înseamnă mult pentru generația nouă de oameni faini.

Pagina Ioanei este aici. Ii multumim foarte mult pentru ca a ales sa sprijine proiectul nostru!