Am lansat, toamna trecută, proiectul “Let’s Cover a Lot of Ground”, susținut de Majorel România, companie care s-a alăturat eforturilor noastre de a îmbunătăți educația din mediul rural.

Conceput pe patru piloni, proiectul a debutat în forță în lunile septembrie-octombrie, înainte de a fi nevoiți să punem puțină pauză, cauzată de valul 4 al pandemiei. Chiar și așa, am reușit să finalizăm acțiunile din primul pilon și să le începem pe cele din al doilea.

#ReadyforSchool 1040 de elevi din ciclul primar, din nouă sate (județul Brașov- Budila, Veneția de Jos, Veneția de Sus, Parau- și Prahova- Slon, Cerașu, Drajna de Sus, Drajna de Jos și Ogretin), au primit cu mare bucurie un ghiozdan echipat cu rechizite la început de an școlar. Mulți dintre ei provin din familii cu posibilități financiare reduse, în care rechizitele pentru scoală rămân mai la final pe lista de cumpărături.

Mare bucurie a fost și pentru voluntarii Majorel România, când au livrat rechizitele, la auzul unui cor de “UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAU” din partea elevilor.

#JoyToTheSchoolYards După ce am finalizat “Operațiunea Ghiozdane” ne-am organizat pentru a acoperi al doilea pilon al proiectului, înfrumusețarea curților din școlile partenere. Inițial programată în trei weekend-uri, am reușit să îndeplinim prima acțiune, până contextul Covid ne-a obligat să mutăm celelalte doua pentru primăvară.

Astfel, la început de octombrie ne-am deplasat alături de voluntarii Majorel în județul Prahova, unde am plantat pomi fructiferi, trandafiri și alte plante decorative la cele cinci școli partenere. A fost un adevărat maraton, mutandu-ne din scoală-n scoală, de la teren moale la teren din ce în ce mai pietros :D.

După o zi întreagă, obosiți, dar mulțumiți, ne-am întors acasă, bucuroși că am reușit să contribuim la o schimbare durabilă pentru elevii celor cinci școli.

Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru a finaliza proiectul, odată cu venirea unor temperaturi mai ridicate. În următoarele luni vom planta și la școlile din județul Brașov și ne vom concentra și pe pilonii trei și patru: #Let’sHaveFun si  #AwesomeTeachers.

Încheiem prin a mulțumi Majorel România pentru sprijin și implicare, voluntarilor inimoși care s-au implicat in proiect și cadrelor didactice din școlile partenere. Tare ne bucurăm să avem alături de noi oameni minunați, ne dau putere să ne implicăm în continuare. Rămâneți aproape de paginile noastre de Social Media pentru noutăți.

Despre Majorel Romania

Este unul dintre principalii furnizori de BPO din lume. Proiectează și produce soluții personalizate pentru diferite tipuri de business-uri și acoperă o gamă largă de procese comerciale prin oferirea de servicii integrate.

Acestea includ toate serviciile legate de crearea și distribuirea produselor tipărite și a suporturilor de stocare digitală, gestionarea datelor, asistență pentru clienți, servicii CRM, gestionarea lanțului de aprovizionare, distribuție digitală și servicii financiare, și servicii IT personalizate. În momentul acesta, compania are patru sedii în România, la Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca și București.

Despre Grow and Know

Asociatia Grow and Know este o organizatie non-guvernamentala cu initiative in sprijinul educatiei, mai ales in mediul rural. Misiunea Grow and Know: Sa oferim tuturor copiilor din mediul rural sansa de a-si atinge potentialul prin accesul la o educatie moderna, bazata pe nevoile de dezvoltare ale fiecarui copil.