Scoala dupa scoala Grow and Know – Consolidarea abilitatilor de literatie si matematica pentru elevii din clasele I si a II-a, Scoala Slon, jud. Prahova

La Grow and Know ne-am angajat ca fiecare proiect al nostru sa faca un pas in plus in oferirea unei educații moderne și de calitate elevilor din mediul rural.

De aceea, primul nostru proiect de after school – Scoala dupa scoala- vizeaza sustinerea elevilor din clasele I si a II-a care intampina dificultati in domeniile literatiei si matematicii. Acest program after school se adreseaza necesitatilor individuale de invatare ale fiecarui copil , avand ca scop consolidarea bazelor educationale si diminuarea fenomenului de excluziune sau abandon scolar.

Ne adresam elevilor mici, pentru ca este foarte important ca ei sa porneasca in drumul lor academic cu o baza solida si sa recupereze rapid carentele in invatare, la varsta la care acestea se pot remedia usor.

Obiectivele proiectului nostru sunt:

 1. Identificarea nevoilor individuale de invatare: Prin evaluări inițiale și consultarea cu învățătorii, identificăm lacunele fiecărui copil la nivelul literației și matematicii pentru a crea planuri de recuperare adaptate.
 2. Cresterea nivelului de alfabetizare: pe langa ajutorul si supervizarea temelor vom avea activitati pentru dezvoltarea abilitatilor de citire, intelegere a textelor si scriere corecta.
 3. Imbunatatirea competentelor matematice de baza: copiii vor lucra asupra notiunilor matematice de baza, vor lucra operatiuni aritmetice, intelegerea numerelor si rezolvarea de probleme.
 4. Crearea unui mediu placut de invatare: Activități practice și jocuri interactive pentru a stimula curiozitatea și creativitatea copiilor.
 5. Implicarea parintilor in procesul de invatare prin oferirea de resurse si sugestii care sa ii ajute sa participle activ la dezvoltarea copiilor si la crearea unei relatii de parteneriat intre scoala si parinte.
 6. Consiliere si suport emotional: Sesiuni de consiliere cu un psiholog dedicat pentru a adresa frustrările sau anxietățile ce pot afecta performanța academică.
 7. Reducerea riscului de abandon scolar si excluziune sociala: prin remedierea academica, suport individual in dezvoltarea copilului si oferirea de masa calda si rechizite/haine unde este cazul.

Monitorizare și evaluare:

 1. Evaluări periodice: Monitorizăm evoluția elevilor și eficiența planurilor de învățare, corelând rezultatele cu implicarea la clasă.
 2. Rapoarte transparente: Furnizăm rapoarte de performanță atât cadrului didactic cât și părinților, subliniind evoluția și aspectele ce necesită îmbunătățiri.

Parteneri:

 1. Tarfin Romania
 2. Școala Generală Slon
 3. Părinții beneficiari ai programului
 4. Firma de catering

Echipa Grow and Know:

 1. Owner proiect: Aura Brebeanu
 2. Cadru didactic: Loredana Moise
 3. Psiholog: Iuliana Dumitru

Locație:

Gradinița cu program normal Slon, program de 2,30 ore zilnic, de luni pana vineri.

Buget: 1700 euro/lunar

Alăturați-vă misiunii noastre de a transforma educația în mediul rural și de a oferi copiilor șansa la un viitor mai bun. Completeaza formularul prin care ne donezi 3.5 % din impozitul tau pe venit sau alege un abonament lunar de fapte bune si  construieste alaturi de noi un mediu educațional modern și adaptat nevoilor actuale pentru copiii din mediul rural.

Cu recunoștință,

Echipa Grow and Know