Clubul de lectura clasele 1-4

Beneficiari sunt 25 de copii din clasele 1-4 de la Scoala Generala Slon.

 

Desfasurare:

  • Etapa 1: 15 iunie – 1 septembrie 2022 ( intalniri saptamanale de 2h, 30 min)
  • Etapa 2: anul scolar 2022-2023 ( intalniri saptamanale de 1h)

Scop:

  • dezvoltarea capacitatilor de citire, comunicare si intelegere a textelor citite, antrenarea memoriei, imbunatatirea focusului si capacitatilor de invatare. Combaterea analfabetismului functional din primi ani de scoala.

Locatie:

  • spatiu dedicat din perimetrul scolii, biblioteca scolara sau spatii in aer liber.

Colaboratori si parteneri:

Asociatia Grow and Know, psihoterapeut Iuliana Dumitru, firme partenere, scolile partenere, invatator/profesor voluntar.

Materiale: flipchart, markere, carti, pufuri, teatru de papusi, jocuri specifice (scrabble, integrame pentru copii, jocuri de rol, jocuri de scriere creative)

 

Evenimente:

– targ anual Prietenii cartilor ( voluntari care sa citeasca impreuna cu copiii, targ cu vanzare).

-excursie tematica ( librarie, tipografie, editura, lansare carte pentru copii)

 

Activitati:

Cartea preferata- copiii aduc cartea preferata si povestesc ce le-a placut din ea.

Cartile Clubului( fiecare copil primeste 4-5 carti, carti pe care le citeste acasa si citeste si discuta despre ele in timpul intalnirilor stabilite pentru subiectul fiecarei carti).

  • Intrebari despre personaje, ce le-a placut, ce nu le-a placut, daca erau ei scriitorul ce ar fi scris etc.

Citim in engleza:

  • Copiii vor primi o carte in limba engleza si vor citi impreuna cu un voluntari vorbitor de limba engleza, comunicare in limba engleza etc.

Fratia cartii calatoare – alegem o carte din biblioteca si fiecare copil o va avea disponibila pentru o zi, va citi n pagini si in cadrul intalnirilor stabilite va trebui sa povesteasca partea ui, astfel incat toata cartea sa fie povestita in final.

Povesti terapeutice cu un  psihoterapeut  – psihoterapeutul va citi povesti cu ei si le va vorbi despre bulling, incredere in sine, interactiune cu ceilalti copii.

Imaginatia prinde viata – ateliere de storyteliing, activitati cu teatrul de papusi, jocuri de rol, scriere creativa. Copiii isi vor scrie in echipe propria piesa de teatru si o vor pune in scena ( cea mai frumoasa piesa de teatru va fi prezentata in cadrul Targului “ Prietenii Cartilor)

Lumea minunata a cartilor – invitati din diverse domenii ( natura, aventura, medicina, lumea afacerilor etc) care vor povesti copiilor, vor citi cu ei etc.

Excursii la librarii, edituri, tipografii, muzee.