Cand ne-am decis sa lucram cu copiii  #growandknow din Slon, o componenta destul de solicitanta a fost categoria de varsta 11-14 ani, copiii preadolescenti, a caror atentie si implicare este mai greu de obtinut fata de cei de varsta mica. Mai ales ca primul proiect Grow and Know care ii vizeaza direct este un proiect de invatare a limbii engleze.

Asa ca  am creat un club de teatru în limba engleză pentru copiii preadolescenti din mediul rural, in care copiii sa invete pe langa limba engleza si cum isi pot gestiona mai bine emotiile,sa isi creasca increderea in ei si sa fie expusi la medii culturale noi.

Proiectul se adreseaza copiilor cu varste intre 11-14 ani, copii care invata in cadrul gimnaziului din scoala Slon, jud. Prahova.

Obiectivele proiectului nostru sunt:

  1. Învățarea interactivă: Teatrul oferă o modalitate interactivă și distractivă de învățare a unei limbi străine. Participarea la activități teatrale implică copiii în mod activ și îi motivează să comunice în limba engleză.
  2. Dezvoltarea abilităților de comunicare: Teatrul îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile de comunicare orală. Aceștia vor fi implicați în exprimarea emoțiilor, învățând să-și adapteze tonul și ritmul vorbirii în funcție de scenariu.
  3. Îmbunătățirea pronunției: Participarea la activități teatrale în limba engleză poate contribui la îmbunătățirea pronunției copiilor. Prin repetiții și interpretarea textelor, vor deveni mai conștienți de sunetele și accentul corect în limba engleză.
  4. Încurajarea creativității: Teatrul încurajează gândirea creativă și imaginația. Copiii vor avea oportunitatea să creeze și să interpreteze roluri, ceea ce va contribui la dezvoltarea abilităților lor de gândire critică și la stimularea creativității.
  5. Îmbunătățirea încrederii în sine: Participarea la activități teatrale poate spori încrederea în sine a copiilor. Atunci când aceștia își depășesc frica de a vorbi în public și de a interpreta, vor câștiga încredere în propriile abilități de comunicare.
  6. Promovarea diversității culturale: Teatrul poate fi o modalitate minunată de a explora și a înțelege cultura engleză și alte culturi. Prin interpretarea unor piese de teatru sau a scenariilor care reflectă diferite contexte culturale, copiii vor dezvolta o înțelegere mai profundă a limbii engleze și a diversității globale.
  7. Integrare socială: Participarea la un club de teatru în limba engleză poate contribui la dezvoltarea relațiilor sociale. Copiii vor interacționa și colabora cu alți membri ai clubului, ceea ce va spori abilitățile lor sociale și de lucru în echipă.

Prin organizarea unui astfel de club de teatru în limba engleză în mediul rural, ne dorim sa oferim copiilor sansa sa isi dezvolte abilitatile de comunicare intr-o limba straina, sa isi descopere si inteleaga emotiile intr-un mod creativ, sa isi creasca nivelul de empatie si spirit de echipa si sa fie expusi la medii culturale noi.

Monitorizare si evaluare:

1.Imbunatatirea limbajului si pronuntiei in limba engleza: copiii vor fi evaluati dupa criterii cum ar fi intelegerea textului citit, pronuntie, abilitatea de a explica textul citit – evaluari trimestriale.

2. Nivelul de creativitate – fiecare copil va avea un rol bine definit in echipa care sa le dezvolte creativitatea, cum ar fi coreografie, costume, sunet etc – masurabil prin implicarea in echipa si produsul ginal ( cum va reactiona publicul la piesa lor etc)

Echipa Grow and Know:

Owner proiect: Elena Patirlageanu

Voluntari: Mircea Brebeanu, Laura Albu, Aura Brebeanu

 

Locatie:

Scoala Slon, Slon, jud. Prahova

 

Program:

sesiuni saptamanale de cate doua ore.

Alăturați-vă misiunii noastre de a transforma educația în mediul rural și de a oferi copiilor șansa la un viitor mai bun. Completeaza formularul prin care ne donezi 3.5 % din impozitul tau pe venit sau alege un abonament lunar de fapte bune si  construieste alaturi de noi un mediu educațional modern și adaptat nevoilor actuale pentru copiii din mediul rural.

Cu recunoștință,

Echipa Grow and Know