“Centrul de Științe 0-4” a fost proiectul depus de noi la selecția pentru evenimentul “Cercul de Donatori 2021”, program derulat de partenerul nostru (deja tradițional), Fundația Comunitară Brașov.

Ne-am propus, în luna martie, să achiziționăm materiale didactice în valoarea de 9000 de lei, pentru trei clase primare din Scoală Primară Cutuș, pe modelul proiectul nostru de la Brașov Heroes 2020, Centrul de Științe Grow and Know.

Ne-am prezentat cu această idee la evenimentul desfășurat anul acesta în online, din cauza condițiilor actuale, și, datorită sprijinului ambasadorului nostru inimos- Mihaela Bucșă (Jurnal de fizică), care a fost profesor în localitate și cunoaște foarte bine situația copiilor din Cutus, am reușit să ne depășim orice așteptare. Nu neapărat noi, ci donatorii foarte darnici, prezenți la eveniment, cu ajutorul cărora am adunat 20449 RON, suficient pentru a dota nouă clase din cele două scoli: Cutus și Crizbav, cu un Centru de Științe pentru fiecare. În total, 208 beneficiari direcți, numărând doar elevii din acest an. Numărul final de beneficiari este semnificativ mai mare, având în vedere că materialele donate sunt noi și vor fi folosite pe durata a mai mulți ani.

Prin acest proiect am dorit să nu ne limităm doar la a dona materialele necesare, ci să ajungem și la profesorii și învățătorii din școlile partenere, cu o sesiune de formare, pentru că, desi oficial acestea există, utilitatea lor este uneori pusă sub semnul întrebării. Cu ajutorul Pro-Training Solutions și a voluntarului nostru, dr. Mihaela Bucur, am avut o sesiune live ( o raritate în contextul actual) în sală, cu 13 dintre profesorii care vor folosi la clasă materialele primite, pe tema inteligenței emoționale. Atelierul a fost foarte bine primit, feedback-ul profesorilor fiind pozitiv.

Aura Brebeanu, Presedinte Grow and Know

Proiectul “Centrul de Științe 0-4″ este o continuare pentru clasele primare a Centrelor de Științe Grow and Know, implementate la grădiniță. Cu aceste proiecte vrem să adresăm nevoia de materiale didactice de calitate în mediul rural și să fim aproape și de învățătorii și educatorii din școlile și grădinițele partenere și nu numai. Mulțumim finanțatorului, Fundația Comunitară Brașov, donatorilor și partenerilor: Pro-Training Solutions și Scoală Gimnazială Crizbav. Pas cu pas, îmbunătățim condițiile și procesul educațional pentru copiii din mediul rural. ”

Centrul de Științe 0-4 a fost al doilea proiect pe care l-am implementat în comuna Crizbav din județul Brașov, iar în acest moment lucrăm la al patrulea proiect pentru această comunitate, cel înscris la Brașov Heroes 2021. Am știut de la început că nevoile pentru educația de la sat sunt foarte mari și tare ne bucurăm să avem alaturi donatori și parteneri minunați, care ne permit să rezolvăm cât mai multe dintre acestea.

Mulțumim mult pentru sprijin, tuturor!