Am ajuns la momentul bilanțului primului nostru proiect oficial: Centrul de Științe Crizbav, înscris la Brașov Heroes, ediția de pandemie, 2020, eveniment organizat de Fundația Comunitară Brașov.

Primul nostru proiect depus la un call de finanțare, Centrul de Științe Crizbav, a fost acceptat în cadrul evenimentului, pentru că știm cu toții că lipsurile din grădinițele și școlile din mediul rural sunt mari, iar nevoia de implicare socială este foarte importantă în schimbarea paradigmei actuale.

Proiectul nostru a pornit de la ideea de a strânge fonduri pentru trei Centre de Știință, la cele trei grupe de grădiniță din Crizbav, având nevoie de aproximativ 9000 de lei. Însă, pentru că ajutorul ambasadorilor noștri: Simona Ciuraru, Alina Hlipcă, Ioana Oniga și Flavia Florean, dar mai ales răspunsul comunității, prin cei 54 de alergători, 73 de donatori și 2 parteneri corporate: Bio-Circle România și Wheelsports România, am reușit să dotăm 11 grupe de grădiniță, din trei comune ale județului Brașov: Crizbav, Holbav și Părău, ajungând și în satele: Cutuș, Veneția de Sus și Veneția de Jos. Pe deasupra, am dotat clasa unde iși desfășoară activitatea grupa mare din Crizbav cu mobilier nou.

Pentru cele nouă centre au fost cheltuiți în total 20753.26 RON, din care 15314.14 RON fiind finanțarea primită de la Fundația Comunitară Brașov, restul fiind contribuția celor doi parteneri corporate, dar și donații individuale.

228 de beneficiari preșcolari s-au bucurat anul trecut de materialele donate, numărul total de beneficiari crescând exponențial, pe măsură ce noi generații intră în cele 7 grădinițe partenere.

Nu trebuie uitați nici cei 18 educatori parteneri, pentru care am organizat două sesiune de formare, prima alături de Asociația Ascendis și trainerul Cosmina Noaghea, pe tema Growth Mindset, iar a doua pe tema Comunicării, alături de Georgiana Cristea. Am format o comunitate de învățare, pe care am implicat-o și în primul training offline, cu ocazia noului nostru proiect, înscris la Cercul de Donatori Brașov.

Vrem să extindem această comunitate și ne dorim să avem cât mai multe cursuri pe care să le adaugăm procesului de învățare al educatorilor din această comunitate.

Încheiem prin a mulțumi încă o dată ambasadorilor, alergătorilor, donatorilor, partenerilor și organizatorilor, tuturor celor care au contribuit la implementarea cu succes a acestui proiect. Vă promitem că acesta a fost doar începutul și vă așteptam cu drag la ediția 2021 a Brașov Heroes, care va avea loc în toamna, de aceasta data în offline, la care deja am înscris proiectul, fingers crossed să fie și acceptat și să revenim către voi cu vesti din ce în ce mai bune.