Au trecut primele doua luni din 2021, luni in care ne-am concentrat pe finalizarea celor doua mari proiecte incepute anul trecut: Grow for Nature, proiectul inscris in Fondul pentru un viitor mai bun in comunitati si Centrul de Stiinte Grow and Know- inscris la Brasov Heroes, pe langa alte aspecte administrative: raportare, demararea campaniei de 3.5% si altele.

Cum ziceam si in raportul de activitate, am pornit cu pasi mici in minte, dar avand sprijinul vostru, activitatea asociatiei a inflorit, pe mai multe planuri, peste asteptarile noastre. Insufletiti de avant, incepem zilele acestea doua noi proiecte, pe care le descriem mai jos si in care vom conta din nou pe raspunsul minunat al comunitatii noastre de voluntari si sustinatori.

1. Biblioteca Micul Erou- Martisor cu folos

Am fost inspirati de experienta noastra personala si de interesul pe care l-am vazut la copiii nostri si la colegii lor pentru povestile unor eroi. Nu vorbim de eroi fantastici, super eroi, ci de oameni care prin viata lor au puterea si darul de a inspira si de a deveni modele de urmat. Cei ale caror vieti sunt povestite in fiecare carte din cele 40 din colectia “Micii mei eroi”, lansata de Editura Litera.

Si aici pornim cu pasi mici, dar, ambitiosi fiind, vrem sa dotam minim 20 de clase primare si grupe de gradinita cu o Biblioteca Micul Erou. Daca vrei sa sustii acest proiect, ai detalii mai jos.

2. Centrul de Stiinte 0-4 – Grow and Know

Atunci cand am lansat primul nostru proiect, Centrul de Stiinte Grow and Know – pentru gradinite, foarte multi invatatori ne-au spus ca aceeasi nevoie este intalnita si in clasele lor, in invatamantul primar, mai ales in mediul rural. Inspirati de bucuria gradanitarilor, vrem sa o aducem si micilor elevi de clasa a 2-a, a 3-a, a elevilor din cat mai multe clase din ciclul 0-4.

Anul trecut ne-ati ajutat sa ajungem la aproape 450 de beneficiari, cu proiecte in valoare totala de ~46 mii de lei. Nu putem transcrie in cuvinte asezate in aceasta pagina recunostinta noastra si a fiecaruia dintre sutele de beneficiari. Putem doar sa va indrumam sa continuati si anul acesta, si anul viitor si tot asa, pana cand educatia in orice sat din Romania va fi la un nivel care sa ne dea linistie, mandrie si bucurie, pentru fiecare copil care isi poate atinge potentialul maxim si care nu are de suferit atunci cand vrea sa invete.