Pentru noi, editia 2022 a Brasov Heroes a insemnat a treia participare cu un proiect in programul organizat de Fundatia Comunitara Brasov, partenerul nostru deja traditional. Dupa editiile anterioare in care am avut proiecte in comunitatea din Crizbav, ne-am mutat de aceasta data in Budila, un alt sat din cele mai sarace din judetul Brasov.

Proiectul Grow.Know.Explore vrea sa dea copiilor din mediul rural sansa de a-si atinge potentialul prin accesul la o educatie moderna, bazata pe nevoile de dezvoltare ale fiecarui copil. In scoala din sat invata aproximativ 620 de elevi, din care 350 în ciclul primar, iar Budila este una dintre cele mai sarace comunitati din judetul Braaov, unde multe familii traiesc in conditii precare, in risc permanent de excluziune sociala. Avem multe familii monoparentale, familii in care niciunul dintre parinti nu are o slujba stabila (cu acte) si in care exista dependente de alcool. Sprijinul pe care familia si comunitatea locala il pot oferi copiilor este limitat.

Asa ca, prin donatorii inimosi si alergatorii care au participat pentru cauza noastra, vom duce copiii intr-o “calatorie de invatare” in scoala si in miscare. Vom dota doua dintre clasele a 4-a ale Scolii Gimnaziale cu doua table interactive, care sa le starneasca interesul si curiozitatea elevilor, sa faca orele mai interactive, sa aduca metodele de predare la nivelul celor din orasele mari. Entuziasmul profesorilor si al elevilor care au lucrat deja cu o astfel de tabla este la maxim. Pe langa calatoria in care se vor imbarca in timpul orelor, ne dorim sa-i ducem pe copii si intr-o calatorie minunata in lumea stiintelor naturale, printr-o excursie (pentru unii, prima excursie din viata lor) tematica, in Bucuresti, unde vor vizita Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Gradina Zoologica Bucuresti, Gradina Botanica si Palatul Parlamentului.

Duminica, 4 septembrie, s-a desfasurat cursa cu obstacole a comunitatii, evenimentul principal al programului. 61 de alergatori, de la mic la mare, s-au luptat cu noroiul adunat in zilele anterioare si au biruit obstacolele pregatite de organizatori, care reprezinta piedicile/problemele pe care beneficiarii tuturor celor 10 cauze participante in acest an le au de depasit pentru o viata mai buna. Multumim tuturor, alergatori si donatori ( 122 de persoane au donat pentru proiectul nostru), dar si sponsorilor: Majorel Romania, Ana Hotels si Rolem NBHX!

Cursa donatiilor continua pana pe 20 septembrie, ne puteti sustine pentru a aduna suma necesara implementarii proiectului nostru, aici.