Ultima intalnire din 2020 din proiectul Grow For Nature a avut loc aseara, o ora petrecuta alaturi de cei 25 de beneficiari ai proiectului, intr-o discutie interactiva, cu multe idei si opinii legate de reciclare, incalzirea globala si ce putem face noi, fiecare, pentru a influenta comunitatea, pentru a aduce schimbarea in atitudinea noastra fata de mediu si planeta.

Am fost foarte bucurosi sa vedem ca tinerii nostri s-au implicat in discutie si au vorbit mai mult decat noi, incepand de la descrierea incalzirii globale, consecintele ei, unele pe care le vedem usor, altele care sunt mai greu de cuantificat.

Mai departe, am insistat pe inamicul numarul 1, plasticul, pe o structura similara, de ce e rau, cum il folosim acum, ce se intampla cu el si mai ales, ce putem schimba in comportamentul nostru pentru a limita folosirea plasticului si a impactului pe care il are asupra mediului.

Ulterior am dezbatut situatia reciclarii din Romania, din comunitatea fiecaruia din participanti, ce se intampla la bloc sau in cartierul in care locuim si, cel mai important, ce putem face. Pe langa ideile initiale, elevii au venit cu unele outside the box, lasandu-ne extrem de incantati de initiativa lor si de nivelul de cunostinte si awareness pe acest subiect. Exista speranta, mai ales ca tineretea si energia lor pot fi factorul determinant in schimbare.

Kahoot-ul nu s-a dezmintit, oferind acea picatura de distractie, numai potrivita pentru a incheia seara si aceasta prima parte a proiectului nostru. Trebuie sa recunoastem ca am fost destul de mahniti cand am fost nevoiti sa ne resemnam si sa mergem pe online, desi noi am tinut cu dintii sa facem atelierele in persoana, insa, pana la urma, evolutia proiectului, coeziunea grupului, plus contributia invitatilor in ateliere ne-au adus bucurie si un sentiment de multumire, fiind o gura de oxigen pentru beneficiari, dar si pentru noi, echipa de proiect.

Abia asteptam sa ne vedem si pe afara, in cele 14 activitati ramase pentru 2021, sa putem duce proiectul nostru la urmatorul nivel. Multumim participantilor si sustinatorilor Grow for Nature.

Grow for Nature, proiect al Asociatiei Grow and Know, finanţat prin ,,Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Brașov.