În luna martie am început faza a doua a Centrului de Științe de la grădinițe, pentru că ne-am dorit să adresam cât mai repede și lipsa materialelor didactice pentru școlarii de la grupa 0 la clasa a 4-a. Aceeași problemă am identificat-o și aici, pentru că în cele mai multe cazuri, nu există materialele didactice necesare pentru a experimenta, aprofunda și completa înțelegerea cunoștințelor predate prin metode clasice.

Soluția punctuală pe care am identificat-o este dotarea cu materiale didactice în valoare de ~3000 lei pentru fiecare clasă inclusă în proiect, pentru a oferi mijloacele necesare învățătorilor pentru a-și desfășura activitatea la un nivel comparabil (dacă nu chiar mai bun) cu omologii lor din orașe. În plus, pentru învățătorii din școala partener avem în plan un program de formare/training modern, pentru a-și completa sau dezvolta abilitățile, nu ne limităm doar la donații materiale.

Am lansat deja apelul de donatii pe site-ul nostru, in pagina proiectului, dar am și profitat de call-ul de proiecte lansat de partenerul nostru deja tradițional- Fundația Comunitară Brașov și am înscris proiectul la Cercul de Donatori Brașov, cu dorința de a aduna 9000 de lei, pentru trei clase din Scoală Primară Cutuș .

Joi, 25 martie, în cadrul evenimentului online, răspunsul donatorilor a fost peste așteptările noastre și am reușit, cu ajutorul lor, să adunăm donații în cuantum de 21000 de lei, suficient pentru a dota 7 clase primare cu un Centru de Științe 0-4. Donațiile sunt deschise pana in 10 aprilie in pagina Cercului de Donatori Brasov.

Mulțumim tuturor donatorilor și mulțumiri speciale ambasadorului nostru: prof. Mihaela Bucșă (Jurnal de Fizica), cea care a susținut cauza noastră și a transmis donatorilor experiența ei din teren, fiind profesor în comuna Crizbav și cunoscând foarte bine situația beneficiarilor proiectului nostru.