Am plecat la drum cu Asociatia Grow and Know de la nevoile observate de noi in mediul rural, lipsurile si impedimentele pe care educatia le are, atunci cand ne gandim la copiii din satele tarii, fie ca vorbim de prescolari sau elevi de scoala primara.

Primul nostru proiect, Centrul de Stiinte Grow and Know Slon- Jud. Prahova avea ca obiectiv dotarea celor trei grupe ale Gradinitei cu Program Normal Slon cu materialele necesare desfasurarii unor activitati diversificate, interesante si antrenante pentru cei aproximativ 70 de beneficiari. Primul Centru a fost inaugurat in 2019, chiar inainte de infiintarea juridica a asociatiei noastre si a fost foarte bine primit, ceea ce ne-a incurajat sa mergem mai departe, sa ne propunem sa infiintam 20 de astfel de centre, in 2020.

Saptamana trecuta, cu bucurie, am reusit sa inauguram si ultimele doua Centre de Stiinte in gradinita din Slon, cu materiale in valoare de aproximativ 3600 de lei, suma provenita doar din donatii ale prietenilor si sustinatorilor nostri, donatori individuali.

Mai mult, datorita unei donatii super generoase din partea pensiunii Casa Tanti Patrita din Slon, cele 2 scoli si 3 gradinite din comuna au fost dotate cu 8 imprimante si 2 laptopuri.

Ajungem astfel la 4 centre inaugurate, urmand ca in primele doua saptamani din decembrie sa infiintam inca 10 centre in Judetul Brasov, din cele 11 pe care reusim sa le inauguram prin proiectul nostru inscris la Brasov Heroes 2020.

Multumim celor 38 de donatori invididuali implicati in proiect si sponsorilor corporate: Bio-Circle RomaniaCasa Tanti Patrita Slon, Gely Expert Consulting si Cotton Therapy si va invitam sa fiti alaturi de noi in continuare, deoarece si in 2021 ne dorim sa contribuim la imbunatatirea educatiei copiilor din mediul rural, cu atat mai mult cu cat avem inca o bariera, daca mai era nevoie, scoala mutata in online si minim 30% din copii care nu au acces la invatatura.

Fiti alaturi de noi si alegeti sa va implicati in proiectele noastre pentru a schimba cursul vietii copiiilor de la sat. Pentru ca fiecare copil ar trebui sa aiba acces la educatie si la o sansa egala in viata, indiferent de unde provine.