Prin proiectul nostru inscris la Brasov Heroes ne-am propus amenajarea a cinci Centre de Stiinte Grow and Know in cele doua gradinite din comuna Crizbav, judetul Brasov. Pe langa cei 79 de donatori individuali, am avut bucuria de a avea si primul nostru donator corporate, compania Bio-Circle Surface Technologies Romania, care a ales sa ne sprijine prin achizitionarea materialelor pentru unul din cele cinci centre mai sus amintite.

Astfel, inainte de inceputul anului scolar, grupa mare din Gradinita cu Program Normal Crizbav este beneficiara unui Centru de Stiinte Grow and Know, al doilea inaugurat de asociatia noastra. Cu aceasta ocazie, am incercat un mini-interviu cu Daniel Mereuta, CEO-ul companiei, pe modelul celor cu ambasadorii.

Despre compania Bio-Circle Surface Technology România

Bio-Circle Surface Technology România este subsidiara în România a firmei germane Bio-Circle.

”Suntem o companie care activează în domeniul produselor de curățare. Ceea ce ne diferențiază de restul companiilor de profil este faptul că scopul nostru este să le oferim clienților noștri calitate 100%, dar să îi și ajutăm să creeze medii de lucru mai sigure pentru angajații lor, protejând în același timp mediul înconjurător.”, ne spune directorul general al companiei, Daniel Mereuță.

”Bio-Circle Surface Technology România este o companie cu o experiență impresionantă în domeniul produselor de curățare. Gama Bio-Circle este alcătuită din soluții pentru curățare și din dispozitive pentru curățare. Ambele domenii ne sunt familiare. Căutăm zi de zi să ne îmbunătățim procesele. Să îmbunătățim produsele. Evoluăm constant pentru a le putea oferi întotdeauna clienților noștri cele mai bune și sigure produse de curățare de pe piață, indiferent că se confruntă cu piese sau suprafețe puternic contaminate.”

”Make green work!” este sloganul lor, iar misiunea și valorile sunt aliniate întocmai cu acesta. ”Toate soluțiile de curățare pe care le comercializăm sunt bio. Sunt concepute din materii prime regenerabile și ingrediente active naturale. Astfel putem obține soluții de curățare care pot îndepărta chiar și cele mai încăpățânate murdării, dar fără a pune în pericol personalul sau planeta.”

De ce Bio-Circle România a ales să sprijine proiectului Asociației Grow&Know?

”Valorile companiei Bio-Circle sunt unele foarte clare, pe care punem preț fără excepții și am simțit că rezonăm cu a investi în viitorul comunității noastre.”, ne spune Daniel.
Acesta ne explică faptul că una dintre misiunile principale ale Bio-Circle este asigurarea unui viitor care să aibe grijă de oameni deopotrivă, dar și de mediu. De aceea produsele pe care le comercializează sunt bio 100%, unele fiind chiar reciclabile.
”Șansa de a contribui la oferirea unei educații moderne, de viitor, așa cum trebuie ne-a făcut să fim alături de micuții de la Grow & Know. Ne dorim să ne implicăm cât de mult putem în crearea unui viitor mai bun pentru copii!”

Importanța intervenției pe care Asociația Grow&Know vrea să o facă în educația preșcolarilor de la Crizbav.

”Nu multă lume este conștientă de situația actuală a educației. Nu toți copiii au posibilități, iar acest lucru se întâmplă în vremurile noastre, copiii trăiesc în timp cu noi și, totuși, au dificultăți poate chiar și în utilizarea curentului. Considerăm că este foarte important ca școala să fie un mediu propice pentru dezvoltarea lor, în care copiii să poată beneficia de tehnologii moderne și de educație de calitate, indiferent de situația lor materială.”

Daniel și amintirile de la grădiniță.

Daniel râde și își aduce aminte cum la grădiniță îi plăceau cel mai mult pauzele de joacă afară, în care putea să alerge în voie cu ceilalți copii în aer curat, prin iarbă. ”De mic am fost pasionat de mașini, biciclete și sport în aer liber. Îmi aduc aminte că mă bucuram atunci când mă puteam juca în voie cu ceilalți copii.”

Brașov Heroes – un eveniment cunoscut și apreciat de compania Bio-Circle

”Comunitatea brașoveană ne-a inspirat și ne-a uimit de multe ori. Anul acesta am decis să fim și noi parte din această inițiativă, iar Brașov Heroes a fost primul eveniment care ne-a inspirat cu adevărat să facem pasul, primul de știm că unește multe arii ale comunității – de la seniori, la tineri și chiar la patrupezi”.
Ne spune că unii colegi chiar și-ar fi dorit să participe – ”Dar poate vom face asta următorul an.”, zâmbește el.

Îndemnul companiei Bio-Circle pentru alergătorii din acest an:

”Implică-te în comunitate prin gesturi mici și vei fi uimit de ceea ce vei putea realiza. Împreună putem muta munții! Și nu în ultimul rând Make green work!”